Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4

Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 7 van 9]

91 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 11:51

Prins Para Vanilla


Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Ook ik wil nog ff een klein verhaaltje schrijven voordat de Grand Finale begint (waarvan ik btw geen idee heb hoe Tosti dat gaat oplossen, maar goed Razz)


Het publiek staat in spanning te wachten langs de kant. Komen ze er al aan? De vierde Hongerspelen zouden alweer gaan beginnen. 4 teams met ieder 6 tributen zouden in een middeleeuwse Arena een strijd om leven en dood aangaan. En daar kwam de eerste!

6 tributen, allen gekleed in het rood, stonden op de eerste praalwagen. Adje en Christopherz, twee beste vrienden, keken grijnzend en zwaaiend naar het publiek langs de kanten. Raceneus, een beetje bang voor wat ging komen, flitste nerveus met zijn ogen langs de mensenmassa. Goomuin, de grootste van allemaal, torende met een zelfverzekerde grijns boven de rest uit. Hitomi, niet erg sterk maar ontzettend slim en behendig, zwaaide lachend naar de mensen. En bovenaan stond Tosti, hun leider, die de gehele tactiek voor zijn team al had uitgedacht. Team Rood, een team dat klaar was om de strijd aan te gaan, en met z'n allen te winnen. Hoe konden ze weten dat de meesten van hen elkaar nooit in levende lijven zouden tegenkomen?

De volgende wagen bestond uit mensen gekleed in Groen. Selletje, strijdlustig, klaar om vele doden te veroorzaken. Windowsfan, de jongste tribuut, niet goed wetend wat hij moest verwachten en vertrouwend op de steun van haar team. Lazerstraal, een geweldige vechtster die door haar onschuldige uiterlijk snel onderschat zou worden. Maar de aandacht op deze wagen werd vooral getrokken door de drie jongens in het midden: Watermeloentje, de leider en een van de beste zwaardvechters, met aan zijn weerszijden zijn vrienden Tuffie en Lennard. Drie van de sterkste deelnemers, vrijwel verzekerd van een finaleplaats.

De wagen van team Blauw viel direct op door de jongen die om de wagen heen sprong: Koopalingsfan, een jonge hond die geestelijk niet helemaal in orde was. Vanaf de wagen keek Hiawatha hem afkeurend aan. Supermariofan 64, een jongen die getekend was door een moeilijke jeugd, stond een beetje afzijdig van de rest, met een vastberaden uitdrukking op zijn gezicht. Sushi zwaaide opgetogen naar het publiek, alsof hij meedeed aan een carnavalsoptocht. Fisico, het meesterbrein van team Blauw, hield zich niet bezig met het publiek, maar leek zelfs nu bezig te zijn met bedenken hoe hij zijn team naar de overwinning kon loodsen. En dan hun leider, T.g. Wetend dat Hiawatha een blok aan zijn been zou worden, maar ook wetend dat zijn team ontzettend sterk was. En het enige team zonder meisjes, wat, daar waren T.g. en Fisico het over eens, een groot pluspunt was.

En daar was het laatste team. 6 tributen gekleed in geel keken het publiek aan. Niemand van hen zwaaide. Dit team werd getipt voor de overwinning. Jeffrey, lelijk en chagerijnig; Bandaka, gespierd en goed getraind; Dark Lisa, platpratend en een goede zwaardvechtster; Roosjuh, onschuldig maar sterk+; Lucoshi, meedogenloos en een beoefenaar van vrijwel ieder wapen; en Para, hun leider, onverslaanbaar, en evenals zijn broertje goed met ieder wapen. Hij zou uiteindelijk de enige van 24 tributen zijn die al zijn teamgenoten daadwerkelijk zou tegenkomen in de Arena.

De Hongerspelen begonnen. 12 Tributen stonden in een cirkel rondom de heuvel waarop de Hoorn te vinden was; in een kasteel verderop zaten de 12 andere tributen, sommige in torens, anderen in de kerker en 2 paren zaten opgesloten in de hallen van het kasteel. Een hoge toon klonk: de Spelen waren begonnen!

Lucoshi vermoord Christopherz met het zwaard aan de muur; Para schiet Hiawatha neer met een kruisboog; T.g. en Dark Lisa vechten om een Gouden Zwaard; Dark Lisa hakt de rechterhand van Lennard eraf; Goomuin wordt vermoord door T.g.; SM64 wordt geroosterd door de draak; Koopalingsfan breekt vrij, vermoord Selletje en ontvlucht het kasteel; WM, Tuffie en Lennard doden Jeffrey en stelen het Gouden Zwaard; Tosti en Hitomi vinden het eerste voedselpakket; Fisio en Lazerstraal houden een wapenstilstand en leren elkaar kennen; Koopalingsfan leidt T.g. e Sushi naar het kasteel; Adje wordt vermoord; Lucoshi bevrijd zichzelf, red Roosjuh en vermoord Windowsfan; Para en Dark Lisa bevrijden Bandaka; Para vermoord Koopalingsfan; T.g. vermoord Roosjuh; Raceneus pleegt zelfmoord; team Geel ontvlucht het kasteel, met het eten van Lucoshi en een Kristallen Zwaard op zak; T.g. en Sushi vluchtten via het dak; Fisico wordt ziek; Tuffie vermoord Hitomi; Tosti sluit zich aan bij team Groen; Sushi wordt geroosterd door de draak; Para verdeelt het eten onder zijn teamgenoten zonder zelf iets te eten; Tuffie wordt doodgebeten door een faun; Tosti krijgt de schuld van Tuffie's dood en vlucht voor Wm en Lennard; Para is verzwakt en kan niet verhinderen dat WM Bandaka vermoord; Lennard plundert het kamp van team Geel; Para krijgt hallucinaties en eet een giftige paddestoel; Lucoshi dood Para om hem uit zijn lijden te verlossen; Fisico en Lazerstraal weten eindelijk vrij te breken uit hun gevangenis; Lazerstraal's been wordt opengereten; Tosti slaat WM neer met een knuppel; Lucoshi schiet Tosti dood; Fisico en Lazerstraal komen T.g. tegen; Lazerstraal sluit zich aan bij team Blauw; Lennard dood Dark Lisa met het Gouden Zwaard; Lucoshi dood Lennard met het Kristallen Zwaard; T.g., Fisico en Lazerstraal bedenken een plan om het kasteel op te blazen; Lucoshi vertrekt richting het kasteel, gevolgd door WM; het Kasteel ontploft te vroeg; WM overlijdt; Lazerstraal en Fisico vluchten weg uit het kasteel; Lucoshi confronteerd T.g.; Lazerstraal en Fisico rusten uit in het kamp van team Groen; de Draak laat Lucoshi levend verbranden; T.g. besluit Lucoshi uit zijn lijden te verlossen; Fisico en Lazerstraal bereiken de Hoorn des Overvloeds; T.g. gaat de strijd aan met de draak en sterft; Fisico en Lazerstraal vallen hand in hand in slaap op de top van de heuvel

Op dat moment zet Caesar Flickerman de band stil. Het publiek klapt en joelt. Caesar draait zich naar de gedaante naast hem. "Ben je er klaar voor?" De winnaar knikt. Caesar richt zich weer tot het publiek. "Dames en heren, de finale van de vierde Hongerspelen!" Op dat moment begint de film op het scherm achter hem weer te lopen.

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

92 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:25

Tosti


Benjamin Falkenburg
Benjamin Falkenburg
En ja, het is alweer de finale, mensen! 22 tributen zijn niet sterk genoeg geweest, en zijn gestorven. Een draak, een kasteel, honger, gevechten, allemaal hebben ze doden op hun naam staan. Nog maar 2 tributen over! Ze zouden liever samen blijven, maar ze zitten niet in hetzelfde team en dat zouden ze ook nnooit kunnen worden. De liefde moet nu gebroken worden, want er kan er maar een naar huis. Ja, Lazerstraal en Fisico, we hebben het tegen jullie. Een van jullie moet uit het leven stappen, vrijwillig of onvrijwillig. Wat zal sterker zijn, de liefde of het leven?

Profiel bekijken http://google.nl

93 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:26

Lucoshi

avatar
Super Mario
Super Mario
Zometeen, na de reclame

Profiel bekijken

94 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:31

Prins Para Vanilla

avatar
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Wie mag de finale schrijven? Want de kans dat Fisico of Lazerstraal zelf mee gaat schrijven is niet zo groot Razz

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

95 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:36

Tosti

avatar
Benjamin Falkenburg
Benjamin Falkenburg
Mij maakt het niet uit wie er wint, of wie het schrijft, maar als het wel uitmaakt gaat team Groen maar tegen team Blauw dobbelen Wink Maar belangrijker is uiteraard de creativiteit!
Het kan ook dat iedereen een leuk einde schrijft en dat het beste verhaal het echte einde wordt Razz Zeg maar wat jullie willen happy

Profiel bekijken http://google.nl

96 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:42

Prins Para Vanilla

avatar
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
In dat geval stel ik voor dat T.G hem schrijft, aangezien er dan tenminste een lang, goedlopend verhaal uit komt. Ik en Oshi zijn wel goed in het bedenken van plottwists enzo, maar T.G kan het beter en langer verwoorden Razz Dit wel onder voorwaarde dat hij mijn zorgvuldig opgebouwde liefdesverhaal eer aan doet, en ze elkaar dus niet harteloos laat vermoorden. Maar ik vertrouw er wel op dat dat goedkomt.

Ik vind het btw leuk dat het me gelukt is om Fisico en Lazerstraal naar de finale te loodsen Razz Dat was al vanaf het moment dat ik ze introduceerde mijn bedoeling, maar ik was doodsbang dat T.G ze op een gegeven moment zou vermoorden Razz Ik vond dit een leuke Hongerspelen happy

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

97 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op za 08 dec 2012, 12:56

Lucoshi

avatar
Super Mario
Super Mario
Mee eens

Profiel bekijken

98 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op zo 09 dec 2012, 12:29

T.G

avatar
Bowser Jr
Bowser Jr
Para schreef:In dat geval stel ik voor dat T.G hem schrijft, aangezien er dan tenminste een lang, goedlopend verhaal uit komt. Ik en Oshi zijn wel goed in het bedenken van plottwists enzo, maar T.G kan het beter en langer verwoorden Razz Dit wel onder voorwaarde dat hij mijn zorgvuldig opgebouwde liefdesverhaal eer aan doet, en ze elkaar dus niet harteloos laat vermoorden. Maar ik vertrouw er wel op dat dat goedkomt.

Ik vind het btw leuk dat het me gelukt is om Fisico en Lazerstraal naar de finale te loodsen Razz Dat was al vanaf het moment dat ik ze introduceerde mijn bedoeling, maar ik was doodsbang dat T.G ze op een gegeven moment zou vermoorden Razz Ik vond dit een leuke Hongerspelen happy

Mijn plan was inderdaad om Fisico en Lazerstraal op een gegeven moment om te brengen. Ik wilde aanvankelijk namelijk Lucoshi en WM de finale laten spelen. Maar ja, dat kwam er niet van. Als jullie willen dat ik de finale schrijf, dan ga ik maar eens iets bedenken happy .

Profiel bekijken

99 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op zo 09 dec 2012, 16:20

Prins Para Vanilla

avatar
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Haha, Lucoshi en Wm waren mijn tweede keuze :p En dan ook serieus al vanaf het begin.

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

100 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op zo 09 dec 2012, 16:53

Lucoshi

avatar
Super Mario
Super Mario
Yay Broosje2 Ik ben geliefd bij het publiek happy

Profiel bekijken

101 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op zo 09 dec 2012, 22:06

Prins Para Vanilla

avatar
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Nee, WM zou dan winnen :p

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

102 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op ma 10 dec 2012, 00:37

Olivier Vanilla

avatar
Praeses Watermeloen, Blauwe Bes en Red Bull Wodka (MAAR NIET FRISTI) van 2009 t/m 2019
Praeses Watermeloen, Blauwe Bes en Red Bull Wodka (MAAR NIET FRISTI) van 2009 t/m 2019
Fu


_________________
Hitomi keer Nalyd Rats ofzo je was met afstand mijn favoriete forumlid  Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad 

En Necro Bandaka Lennard Toady02 Poké-Fanaticus HenkSpermatank Nickmariourbanus Rinus999  STNF Coolboy Neuz en Uly moeten ook Nalyd Rats
Profiel bekijken http://www.toadplaza.com

103 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op di 11 dec 2012, 16:30

T.G

avatar
Bowser Jr
Bowser Jr
Ik ben begonnen met het schrijven van het verhaal. Maar zoals dat hoort bij een finale, wordt het waarschijnlijk een nogal lange post, en kan ik het niet in één keer afmaken. Waarschijnlijk komt het deze week wel af.

Profiel bekijken

104 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op di 11 dec 2012, 19:56

Sushi

avatar
GameDonut
leuk dat er eens iemand anders wint dan de schrijvers zelf Razz

Profiel bekijken

105 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op di 11 dec 2012, 23:01

Prins Para Vanilla

avatar
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Zijne koninklijke hoogheid Prins Para Mustafa Pinguïn andy Geweldig Bartholomeus III ofzoiets
Dat was mijn doel deze Hongerspelen. We kennen T.G, Tosti, Tuffie, Para, WM en Oshi inmiddels wel, tijd om andere personages ruimte te geven.

Profiel bekijken http://www.xnxx.com/c/Lesbian-26

106 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op do 13 dec 2012, 14:18

T.G

avatar
Bowser Jr
Bowser Jr
Ok, ik heb de finale afgeschreven. Hij is misschien een beetje saai, omdat er vrij weinig actie in voorkomt. Daarnaast is het voor TP-begrippen misschien ook wat sentimenteel, maar ik zag ook geen andere optie met twee tributen die elkaar eigenlijk moeten doden, maar dit niet doen omdat ze verliefd zijn. Ik hoop dat jullie het leuk vinden Razz .

Fisico en Lazerstraal liggen bij de Hoorn te slapen, als ze plotseling wakker schrikken van een kanonschot. In één klap is Lazerstraal klaarwakker. Vervolgens klinkt er nog een kanonschot, en dan wordt ze even bang. 'Fisico, wat gebeurde er?' Fisico ligt naast haar, inmiddels ook rechtop. 'Ik weet het niet...' zegt Fisico. 'Het lijkt erop dat iemand op een gevaarlijke rooftocht is gegaan. In dat geval moeten we op onze hoede zijn! De moordenaar kan ons ook op het oog hebben.' Vervolgens wordt de aandacht van de twee getrokken naar een hologram in de inmiddels met sterren bezaaide lucht. De doden van de afgelopen dag worden weergegeven: van een aantal weet Fisico al dat ze dood waren, maar aan het einde volgen de voor hem meest belangrijke: WM, de naam van Lazerstraal's oorspronkelijke leider, komt voorbij. Haar team was nu waarschijnlijk zo goed als uitgeschakeld. Vervolgens komt Lucoshi's naam voorbij, de tribuut van Team geel die het het langst uithield. Zijn kill count was waarschijnlijk de hoogste van alle tributen, maar met zijn dood was de rol van Team geel ook uitgespeeld. Tot slot verschijnt de naam van T.G in de lucht, de leider van Fisico. Fisico had nog gezien hoe hij aan de explosie van het kasteel probeerde te ontsnappen. Dat is hem kennelijk gelukt, maar toch is hij eerder gestrorven dan Lazerstraal en hijzelf, terwijl zij eigenlijk van plan waren om te sterven. Het voelt niet helemaal eerlijk. Tot slot volgt er nog een mededeling: 'Beste tributen, de finale van de vierde editie van de Toadplaza Hongerspelen is begonnen. Moge de kansen immer in je voordeel zijn.'

Zodra Lazerstraal dat hoort, loopt ze wit aan. Met een bleek gezicht kijkt ze naar Fisico, die een teleurgestelde uitdrukking op zijn gezicht heeft, en langzaam zijn hoofd naar haar toedraait. Lazerstraal probeert iets te zeggen, maar dat lukt amper. 'Dus... wij moeten nu...' 'Inderdaad.' onderbreekt Fisico haar. 'Wij moeten elkaar nu vermoorden.' Als Lazerstraal ziet dat Fisico naar zijn zwaard grijpt, snakt ze naar adem. 'Fisico, dit meen je toch niet?! Wij hebben de hele spelen samen doorgebracht. Wij zijn van elkaar gaan houden! En na dat alles kun je zo makkelijk afstand van mij doen?' 'Rustig maar.' antwoordt Fisico Ik wilde jou niet vermoorden. Dat zou ik nooit doen, dat weet je. Wat er ook gebeurd, ik doe jou niets aan.' Hij bekijkt de punt van zijn zwaard aandachtig. De gedachte dat deze nu eigenlijk in Lazerstraal's borst zou moeten belanden walgt hem.

Lazerstraal kalmeert weer een beetje. 'Oke... wij zijn kennelijk als laatste overgebleven. Maar wij kunnen hier niet samen weg, tenzij we sterven. Misschien kunnen we ter plekke zelfmoord plegen. Pech voor het Kapitool, dan hebben ze dit keer maar geen winnaar.' 'Ssssst!' sist Fisico. Lazerstraal wordt onmiddellijk stil. 'Pas op met wat je over het Kapitool zegt. Je weet waar President Snow toe in staat is. Als wij jouw voorstel zouden uitvoeren, dan wordt dat waarschijnlijk als een ''Daad van Rebellie'' gezien, en dan moeten onze districten daarvoor boeten. Snow kan als gevolg daarvan onze families of talloze andere onschuldige burgers op gruwelijke wijze laten executeren. Zou jij jouw familie of district zoiets aan willen doen?' Lazerstraal wordt stil. 'Daat heb ik niet aan gedacht...' zegt ze zachtjes. 'Sorry, misschien klonk dat een beetje hard.' zegt Fisico. Maar hij weet dit omdat zijn teamgenoot, SM64 uit district 12, in zijn jeugd iets soortgelijks had meegemaakt. Hij vertelde dat hij ooit samen met zijn oudere broer in het 'Huis van Gerechtigheid' van zijn district probeerde in te breken. Ze werden gepakt, en als straf werd hun vader door mannen van het Kapitool meegenomen, die vervolgens zijn armen eraf hakten en hem in een onhygiënische cel gooien, waar zijn wonden gingen infecteren en hij zeker een week lang heeft liggen schreeuwen lijden voordat hij stierf, terwijl SM64 en zijn broer al doe tijd moesten toekijken. Daarna pleegde zijn broer zelfmoord. Deze gebeurtenissen hadden hem naar eigen zeggen voor het leven getekend. Zijn verhaal heeft Fisico heel diep geraakt.

'Dus... wat doen we dan?' vraagt Lazerstraal aarzelend. Fisico sluit zijn ogen, en zet druk op zijn tanden. 'Ik weet het niet... ik weet het echt niet...' 'We komen hier toch wel samen weg, hoop ik?' zegt Lazerstraal angstig. Ze geeft de indruk dat ze wil huilen. 'Dat hoop ik ook.' zucht Fisico. 'Maar als je dat zo graag wil, probeer dat iets te verzinnen! Dat doe ik nu namelijk ook.' Lazerstraal wordt weer in verlegenheid gebracht. 'Sorry, misschien klonk ik weer iets te agressief. Maar ik zeg dit omdat ik hier met jou weg wil.' Lazerstraal lacht, en samen beginnen ze te denken.

Ondertussen zijn alle camera's op de Hoorn gericht, waar de twee laatste tributen zitten. 'Waarom vechten ze niet?' vraagt een van de spelmakers zich af. 'Dat weet ik niet, maar op deze manier zullen de kijkers gauw ongeduldig worden.' zegt Secena, de hoofdspelmaker. 'President Snow is er ook vast niet blij mee. Als ze het niet afmaken, dan zijn wij gedwongen actie te ondernemen.'

Fisico en Lazerstraal zitten na ruim een uur niks te hebben gedaan nog altijd bij elkaar. Ze hebben al een hele tijd geen woord met elkaar gewisseld. Lazerstraal voelt de pijn van de stilte steeds erger worden, en probeert deze dan ook maar te doorbreken. ‘Weet je al iets?’ zegt ze zachtjes. Fisico zucht. ‘Nee. Alles wat ik me kan bedenken heeft wel een consequentie.’ Lazerstraal ziet de gepijnigde uitdrukking op Fisico’s gezicht. ‘Eigenlijk zijn wij onwaardige winnaars.’ Zegt hij plotseling. Lazerstraal kijkt hem aan. ‘H… hoezo?’ vraagt ze. ‘Ik bedoel, ga alles wat er gebeurd is eens na.’ Antwoordt hij. ‘De andere tributen hebben waarschijnlijk alles op alles gezet om hun team te laten winnen. Ze hebben gevochten, verminkt en gedood ondanks hun honger en hun pijn. Je hebt zelf gezien hoe erg T.G erop uit was om te winnen toen hij het kasteel probeerde te ontvluchten, en hij had ook al een paar kills gemaakt. Hetzelfde geldt voor WM, jouw team captain. Hij ging als een van de laatsten dood, en heeft dus waarschijnlijk ook met bloed, zweet en tranen doorgevochten tot het einde. Wij, daarentegen, hebben bijna het hele spel doorgebracht in een kerker, waardoor we bijna niets van de arena hebben gezien. We hebben helemaal geen kills gemaakt, noch zijn we van enig nut geweest voor onze teams. We hebben wellicht een rol gespeeld bij het laten ontploffen van het kasteel, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. Sterker nog, we waren aanvankelijk zelfs van plan om onze levens te beëindigen in de explosie. Maar wat gebeurde er? Wij bleven wonder boven wonder leven, terwijl om ons heen de laatste overige tributen het loodje legden, en wij hebben daar niet aan bijgedragen. Zeg zelfs nou eens, geeft dat niet het gevoel dat je het eigenlijk niet verdient? In mijn geval hoe dan ook wel.’

Lazerstraal wordt stil, en weet ruim een minuut lang geen antwoord te formuleren. ‘Weet je, Fisico…’ zegt ze uiteindelijk, ‘…je hebt gelijk. We verdienen het niet.’ Zachtjes laat ze zich tegen Fisico aanzakken. ‘Waarom zitten we hier eigenlijk?’ stamelt ze. ‘Het had nooit zover mogen komen. Nu verwacht het Kapitool dat een van ons doodgaat, om de ander tot winnaar te kunnen bekronen. Maar dat gaat nooit gebeuren. Bij een finale verwacht het publiek natuurlijk dat de finalisten er een grote sensatie van maken, maar wij doen nu praktisch alles behalve dat. Ze zijn vast diep teleurgesteld. Nogmaals, je hebt gelijk Fisico. Wij zijn onterechte winnaars. Het zou beter zijn geweest als we nooit uit die kerker waren ontsnapt.’ Subtiel veegt ze een traan uit haar ooghoek weg. ‘Waar ik eigenlijk nog het meest bang voor ben,’ gaat Fisico ineens verder, ‘is dat het Kapitool roet in het eten zal gooien als ze merken dat wij niet van plan zijn om elkaar te doden. Wie weet wat voor een maatregelen ze dan zullen nemen…’ Lazerstraal hoort het, en stelt hem gerust. ‘Ze kunnen ons niets maken, Fisico. Wat er ook gebeurd, ze kunnen onze band niet breken. Ze zullen het zeker niet leuk vinden, maar dat is hun zaak. Het beste wat we kunnen doen is verder nadenken over een plan om hier weg te komen. Er moet gewoon een manier zijn. Daar ben ik van overtuigd.’

En zo gingen ze verder met nadenken. Lazerstraal overweegt van alles, maar zoals Fisico eerder al zei, heeft alles wat ze kan bedenken wel een bepaalde consequentie. Ze denkt nog harder na, maar er schiet haar geen ultiem ontsnappingsplan te binnen. Ze kijkt onopvallend opzij naar Fisico, en probeert uit zijn gezicht af te leiden of er iets in hem is opgekomen. Maar nee: het enige wat ze ziet, is dezelfde peinzende, ontmoedigde frons die hij al heeft sinds het begin van de finale. Ze kan haast aanvoelen wat er in hem gebeurt: ze voelt zijn onzekerheid, zijn onmacht, zijn alsmaar groter wordende frustratie over het feit dat hij niks kan bedenken. Lazerstraal is bang dat dit op een gegeven moment tot uitbarsting komt, en probeert zijn aandacht af te leiden naar iets anders. ‘Uit welk district kom jij eigenlijk, Fisico?’ vraagt ze. Fisico ontwaakt uit zijn gedachten. ‘Waarom vraag je dat nu ineens?’ zegt hij, ietwat verstoord. Dat antwoordt had Lazerstraal niet verwacht. ‘Nou, zie je… wij brengen het hele spel al samen door, maar we weten eigenlijk nog helemaal niet veel van elkaar. Dus, ik vroeg me gewoon af of je…’ ‘District 6,’ onderbreekt Fisico haar. ‘Met andere woorden: het transportdistrict. Mijn vader overziet een deel van het treinnetwerk van het Kapitool, en ik help hem regelmatig mee.’ Eindelijk vermindert de frons op zijn voorhoofd een beetje. Lazerstraal is blij dat hij ook nog over andere dingen kan nadenken. ‘En hoe zit dat met jou?’ vraagt Fisico opvallend geïnteresseerd. ‘Ik kom uit district 11, het landbouwdistrict.’ Zegt ze. ‘Mijn familie heeft een klein tuiniersbedrijfje. Het levert niet zoveel geld op, maar toch hebben we er allemaal plezier in.’ ‘Oh, dat had ik niet van jou verwacht.’ Antwoordt Fisico. Voor het eerst sinds de aanvang van de finale lacht hij. Lazerstraal kan nu ook weer lachen, en met een beetje moeite beginnen ze een vreedzaam gesprek.

Ondertussen heerst er veel onrust onder de spelmakers in het Kapitool. Ze zien de twee finalisten nu al ruim anderhalf uur bij elkaar zitten, maar geen van beiden komt in actie. ‘Denk je niet dat we iets moeten doen?’ Zegt een van hen. ‘Ik weet het niet. We hebben nog geen bevel gekregen om actie te ondernemen. Maar ik kan inderdaad niet veel langer zo doorgaan.’ Plotseling komt Secena haastig de controlekamer binnengerend. Zijn gezicht ziet bleek. ‘Dit gaat niet goed,’ hijgt hij. ‘President Snow is over de rode, en het publiek houdt het niet meer uit. Waarom in godsnaam doen die twee niets?! Denken ze soms dat…’ hij valt stil als hij op het scherm ziet dat de twee finalisten, een jongen en een meisje, elkaar in de armen nemen, en elkaar zoenen. Zijn mond valt open van verbazing, en de overige spelmakers kijken geschokt toe. ‘Dus dat is er aan de hand…’ stamelt Seneca. ‘Prima. Als de zaken zo liggen, dan rest ons geen andere optie dan een einde te maken aan hun romantische fantasieën. Verzin iets om ze mee aan te vallen.’ ‘Maar…’ begint een van de spelmakers, ‘is dat niet een beetje wreed? Liefde is immers…’ ‘Kop dicht!’ schreeuwt Secena. ‘Je weet niet wat je zegt! Als de finale ten koste van het publiek en het Kapitool op deze manier gespeeld wordt, en wij ze er vervolgens mee weg laten komen, dan ben ik waarschijnlijk de pineut. Het heeft lang genoeg geduurd. Als ze niet in staat zijn om deze editie van de Hongerspelen tot een sensationeel einde te brengen, dat maken we het zelf wel af.’

Fisico en Lazerstraal zitten nog steeds met elkaar te praten, en het lijkt erop dat ze hun zorgen helemaal vergeten zijn. Ze lachen, praten over interessante dingen, en vergeten haast dat ze zich nog ineens spel bevinden. Op een gegeven moment herinnert Fisico zich dat weer, en wordt hij weer wat minder vrolijk. ‘We zitten nu wel zorgeloos te praten,’ zegt hij plotseling, ‘maar we moeten hier eigenlijk nog steeds weg zien te komen.’ Lazerstraal ziet het niet aankomen. ‘Eigenlijk heb ik geen zin om daar over na te denken.’ Antwoordt ze. ‘Ik wil gewoon nog één leuke avond met jou hebben.’ Maar zodra ze dat zegt, gebeurt er iets onverwachts: dichtbij klinkt luidt gesis. Fisico schrikt op, en kijkt om zich heen. Aan de voet van de heuvel waar de Hoorn op staat ziet hij in de duisternis van de nacht iets bewegen. Hij probeert wat dichterbij te komen. ‘Fisico, wat denk je dat het is?’ zegt Lazerstraal een beetje angstig. ‘Daar kunnen we maar op een manier achterkomen.’ Antwoordt hij. Stilletjes loopt hij de heuvel af. Gek genoeg kan hij geen beweging meer zien. Maar hij had daarnet in deze hoek toch echt iets opgemerkt. Hij draait zich om naar Lazerstraal. ‘Ik denk dat het niet veel bijzonders was. Maak je maar…’ op dat moment springt een grote, lange gedaante op Fisico. Lazerstraal gilt het uit. Ze ziet hoe een monsterlijk grote hagedis Fisico tegen de grond houdt, en hem in zijn schouder bijt. Onmiddellijk pakt ze haar boog, en schiet de hagedis neer. Fisico komt moeizaam overeind. ‘Dank je.’ Zegt hij. Hij komt weer omhoog. Op hetzelfde moment springt er nog een hagedis op hem af, maar die weet hij te ontwijken. Snel rent hij terug naar Lazerstraal. ‘Gaat het?’ zegt ze. ‘Het lijkt erop dat het geduld van het Kapitool op is.’ Zegt Fisico. ‘Ze proberen een van ons te doden om een winnaar te kunnen benoemen.’ ‘Wat moeten we in dat geval doen?’ zegt Lazerstraal. ‘We geven niet toe.’ Antwoordt Fisico. ‘We overleven samen, of we sterven samen. Ik weet nog niet hoe, maar wij zullen hoe dan ook bij elkaar blijven. Vooruit, maak je gereed voor een heuse survivalgame!’ Lazerstraal laadt nog een pijl op haar boog, en begint te schieten. Ondertussen komen langs de hellingen van de heuvel hordes reuzenhagedissen omhoog, erop uit om ze met bot en al te verslinden.

Ze doden hagedis na hagedis, en dekken elkaars ruggen. Fisico’s zwaard zit inmiddels helemaal onder het hagedissenbloed en Lazerstraal’s pijlenkoker begint leeg te raken. ‘Gaat het nog?’ zegt Fisico. ‘Raak niet afgeleid!’ gilt Lazerstraal. Fisico kijkt om, en ziet een wijd opengesperde bek recht op hem afkomen. Lazerstraal schiet snel een pijl af, en redt daarmee Fisico’s leven voor de tweede keer. ‘Mijn pijlen zijn op!’ zegt ze. ‘Wat moeten we nu doen?’ ‘Probeer op de Hoorn te klimmen!’ roept Fisico. ‘Daar kunnen ze ons moeilijk bereiken. Ik dek je wel, ik heb tenminste nog een wapen!’ Lazerstraal klimt op de Hoorn, gevolgd door een paar hagedissen, waar Fisico snel korte metten mee maakt. Hij is een capabele zwaardvechter. ‘Snel!’ roept Fisico nogmaals. Hij duwt Lazerstraal verder omhoog, en klimt er vervolgens zelf op. Zijn broek en zijn benen worden opengereten door de klauwen van het reptielachtige ongedierte onder hem, maar Lazerstraal helpt hem omhoog. De hagedissen proberen woest tegen de Hoorn op te klimmen, en Fisico realiseert zich dat ze dat uiteindelijk ook nog wel eens echt zou kunnen gaan lukken. ‘Ga op het hoogste gedeelte staan!’ roept Fisico tegen Lazerstraal. ‘Daar ben je het veiligst. Als ze erop komen, dan moeten ze eerst langs mij.’ ‘Fisico, je gaat je toch niet voor mij opofferen?’ antwoordt Lazerstraal. ‘Als het moet, dan doe ik dat.’ Zegt Fisico. Lazerstraal wordt bezorgd. ‘Fisico, dat hoeft echt niet. We zouden hier samen wegkomen, toch? Dat had je beloofd, nietwaar? In dat geval wil ik echt niet dat je…’ maar ze kan haar zin niet meer afmaken.

In de verte komt een grote, gevleugelde gestalte aanvliegen, die met grote snelheid op hen afkomt. Het was de draak. De draak die eerder leek op te gaan in de explosie van het kasteel. Maar hij leeft dus nog. Lazerstraal kijkt machteloos toe. ‘Lazerstraal, sta daar niet zo! Zoek dekking!’ roept Fisico achter haar. Maar ze staat als verstijfd aan de grond, verlamd door de angst. De draak spuwt een ontzagwekkende kolom van vuur richting de Hoorn, waar de twee laatste tributen op staan. Fisico wil Lazerstraal naar beneden trekken, maar ziet dat hij daar geen tijd meer voor heeft, en duikt zelf op de grond. Lazerstraal duikt te laat. De barrière van vuur raast over de Hoorn, en zet Lazerstraal’s kleding in brand. De windvlaag die de vleugels van de draak creëren blaast haar omver, en gillend van de pijn rolt ze over de grond. Ze scheurt haar brandende kleding van zich af. ‘Nee!’ roept Fisico. Hij rent naar haar toe, en met zijn zwaard probeert hij de brandende stukken kleding van haar af te snijden. ‘Lazerstraal, blijf dan stil liggen! Zo kan ik het vuur niet doven!’ Maar Lazerstraal is te veel van haar stuk gebracht om daar naar te luisteren. In een wanhoopspoging pakt Fisico Lazerstraal met zijn blote handen beet, en scheurt ze alle mogelijke kledij van haar af. Zijn handen raken zwartgeblakerd, maar het kan hem niks schelen. Hij moet en zal Lazerstraal redden.

Als hij haar groene, brandende gewaad uiteindelijk volledig van haar losscheurt, geeft hij toe aan zijn pijn en laat hij haar even los. Hierdoor rolt Lazerstraal in een pijnrelfex van de Hoorn af, richting de hongerige monden van de hagedissen. ‘Shit!’ roept Fisico hardop. Hij grijpt onmiddellijk naar haar hand, en weet haar nog net op tijd vast te pakken. Haar ogen zijn gesloten. ‘Lazerstraal? Lazerstraal! Zeg dan iets!’ Fisico valt stil als hij naar Lazerstraal’s inmiddels bijna helemaal naakte lichaam kijkt. Ze zit helemaal onder de brandwonden, en hele stukken van haar huid zijn verkoold. Fisico raakt vervuld van een extreem gevoel van wanhoop. ‘Het maakt niets meer uit, Fisico.’ Zegt Lazerstraal plotseling. Fisico is hierdoor verrast. ‘De spelmakers kunnen misschien ons samenzijn breken, maar ze kunnen nooit onze band breken.’ Op dat moment laat Lazerstraal los, en laat ze zich tussen de hagedissen vallen. Fisico kijkt machteloos toe hoe ze in stukken gescheurd wordt. Hij bedenkt zich geen moment, en springt zelf ook van de Hoorn af, tussen de hagedissen. Als ze uiteindelijk toch dood moet, dan moet hij ook maar dood. De consequenties voor zijn familie en zijn district kunnen hem even niks meer schelen. Hij zal bij haar blijven, of het nou in het leven of in het hiernamaals is. Hij voelt zijn hoofd een doffe klap maken tegen de grond, en dan wordt alles zwart.

Even later wordt Fisico weer wakker. Hij voelt het gras dat onder hem ligt zijn gezicht kietelen. Wacht eens even, wordt hij nou wakker? In vredesnaam, wakker?! Dat betekent… dat hij nog leeft! ‘Lazerstraal, waar ben je?!’ roept hij in paniek uit. Maar hij ziet haar nergens. De verscheurde restanten van haar kleding liggen nog steeds bij de Hoorn. Fisico controleert zijn eigen lichaam, maar alles zit er nog aan. De hagedissen zijn nergens meer te bekennen, en ze hadden hem niet eens aangeraakt. Natuurlijk. Het Kapitool had slechts één slachtoffer nodig om een winnaar te kunnen benoemen. Dan volgt het officiële bericht: ‘Beste tributen, de vierde editie van de Toadplaza Hongerspelen is afgelopen. Team blauw mag zichzelf de eer van de overwinning aanrekenen. Gefeliciteerd!’ De woorden snijden door Fisico’s lichaam. Gefeliciteerd… gefeliciteerd… gefeliciteerd met het feit dat hij zojuist zijn Vriending is kwijtgeraakt… hij richt zich tot de donkere hemel, ademt zo hard al hij kan in, en schreeuwt harder dan hij ooit in zijn hele leven gedaan heeft. Vervolgens stort hij zich tot de aarde, en begint als een gek met zijn vuisten in de grond te slaan. ‘Kutkapitool!’ roept Fisico uit. Hij is woest. Het liefst zou hij zich nu in een kamer bevinden met allemaal spullen die hij kapot zou kunnen slaan en schoppen. Wat denkt het Kapitool wel niet? Ze brengen zijn Vriending om, en feliciteren hem ervoor. Onvoorstelbaar. En hij had nog wel beloofd om hoe dan ook bij haar te blijven. Snel zoekt hij zijn zwaard om zelfmoord te kunnen plegen. Maar dan bedenkt hij zich dat zijn familie en district daar dan waarschijnlijk voor moeten boeten, en dat wil hij ze zelf in deze staat niet aandoen. Zo egoïstisch is hij niet, maar dat zijn het Kapitool en spelmakers klaarblijkelijk wel.

Op dat moment ziet Fisico een vliegtoestel van het Kapitool naderen. Het land vlak naast hem, en er stappen een aantal ordehouders uit. Een van hen maakt een ontvangend gebaar. ‘Gefelicteerd, Fisico. Jij bent de enige echte winnaar van de Hongerspelen. Je hebt jouw verblijf in het Kapitool meer dat verdiend.’ Daar kwam dat woord weer. ‘Gefeliciteerd.’ Niks gefeliciteerd, denkt hij. Hij zou hem het liefst ter plekke willen onthoofden. Maar hij is niet de persoon om zo irreëel te reageren, dus dat doet hij ook niet. Zonder een woord terug te zeggen laat hij zijn zwaard liggen, en stapt hij in. Zijn aderen zijn doorbloed met woede en haat. Hij voelt zich helemaal geen winnaar, noch heeft hij zin om terug te keren naar het Kapitool. Het Kapitool is de oorzaak van alle ellende die Panem overkomt. Alles. Ze doden onschuldige mensen om anderen daarmee angst in te boezemen, ze onderdrukken de 12 districten, die soms omkomen van de honger, terwijl de inwoners van het Kapitool zich nergens zorgen over hoeven te maken. En nu heeft het Kapitool zijn Vriending omgebracht. President Snow is vast de oorzaak. De klootzak. Wacht maar, denkt Fisico bij zichzelf. Op een dag zal hij wraak nemen. Hij weet nog niet hoe en wat en of het hem wel gaat lukken, maar hij kan het gewoon niet laten. Hij wil dat het hele Kapitool brandend aan zijn voeten ligt, met als haar inwoners dood. Hij wil President Snow’s gezicht zien, als hij zwaargewond aan zijn voeten ligt, en smeekt om gedood te worden. Hij wil zien hoe alle 12 districten zijn actie aanmoedigen en ondersteunen. Hij weet het, het is niet reëel, maar dat kan hem niets schelen. Niets kan hem nu nog iets schelen. Als hij zo dadelijk bij Caesar Flickman zit, dan heeft hij absoluut geen zin om ook maar iets te vertellen. Hij komt de Hongerspelen totaal anders uit dan dat hij die binnenkwam, en dat zal voor altijd ook zo blijven. Terwijl het vliegtoestel opstijgt en weer terugvliegt naar het Kapitool, kijkt hij met een pijnlijk gevoel terug naar de arena.Laatst aangepast door T.G op zo 22 mei 2016, 12:07; in totaal 1 keer bewerkt

Profiel bekijken

107 Re: De Toadplaza Hongerspelen: Deel 4 op do 13 dec 2012, 18:49

Lucoshi

avatar
Super Mario
Super Mario
Wm, nieuwe ASAP Broosje2

Profiel bekijken

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 7 van 9]

Ga naar pagina : Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum